organizacija kupaonice

Organizacija kupaonice

Na red je došla i organizacija kupaonice. Ovaj sam post dugo odlagala jer, perfekcionist kakav jesam, nisam bila zadovoljna sa fotkama koje mogu okinuti u svojoj maloj i mračnoj kupaonici. No, danas sam odlučila da ću vam se ispričati na tamnijim fotkama i bacila se na posao. 🙂

Kupaonica je svakako jedan od najintimnijih kutaka doma. Upravo zbog toga važno nam je da bude uredna, kako bi se u njoj ugodno osjećali. Stoga, bez prevelikog uvoda, savjeti za organizaciju kopaonice su u nastavku!

Smanjite količinu stvari

O tome sam vam već pisala u postu Organizacija šminke, no bacanje onoga ćemu je prošao rok i što nećemo korisitit je uvijek prvi korak pri pospremanju potrošnih artikala. Svi imamo kozmetiku koja nam stoji već dugo “za nedajbože” ili zato što “ćemo već jednom iskoristiti”. Riješite se tih floskula i onoga što realno, nećete koristiti. Većini kozmetike rok trajanja je 12 do 24 mjeseca od otvaranja, pa ono što je dulje otvoreno odmah zviznite u smeće. Ako imate neotvorene kozmetike koju nećete koristiti poklonite ili donirajte. Izvadite sve iz ormarića, sortirajte po namjeni i riješite se svega što vam je viška. Isto vrijedi i za sredstva za čišćenje.

Organizatori za ladice i ormariće

U kupaonici, zbog vlage, savjetujem koristiti plastične, staklene ili keramičke posudice i košarice. S obzirom da imam tamne drvene kupaonske ormariće, ja koristim plastične kutije i kako bi zaštitila drvo od vlage koju korišteni proizvodi mogu imati na sebi.

Kako bi uvijek znali gdje vam je što, u ladicama i ormarićima zgodno bi bilo imati prozirne spremnike. Također, separatori za ladice su odlična stvar za grupiranje predmeta.

Organizatori za otvoreni prostor

Ukoliko nemate dovoljno mjesta u kupaonskim ormarićima, trebat će vam organizatori i košarice za police. Kako bi sve izgledalo uredno, odaberite neprozirne organizatore za ne tako lijepe ambalaže i predmete. S druge strane, prozirni organizatori mogu biti i zgodni ukras, ako su u njemu vizalno ugodni predmeti. Primjerice, ja staklene teglice koristim za vatice, štapiće za uši i predivne bombice za kupanje koje mi je žao držati u sakrivene u ormariću (pronađite ih na bombi.hr – osim što preslatko izgledaju, divno mirišu).

U otvorenom prostoru izbjegavajte gomilati različite ambalaže – uniformiranjem prostora on će vam biti i vizualno uredniji.

Stalak za prstenje

Ovo je ideja za one koji vole nositi prstenje ili su u braku, pa moraju. 😀 Zgodan kipić slonića sa podignutom surlicom stavila sam u malu keramičku posudicu. Služi mi kao ukras, ali i kao za mjesto za odlaganje prstenja (koje objesim na surlicu), te drugog nakita (koji spustim dolje u posudicu).

Prostor iza ogledala

Ako imate ormarić sa ogledalom iznad umivaonika, s obzirom da vam je on uvijek pri ruci, u njemu držite isključivo ono što koristite više puta dnevno. Dakle, četkica za zube i pasta te kozmetika ili eventualno ljekovi koje koristite svakodnevno. Sve ostalo, što rjeđe koristite, neka svoje mjesto nađe negdje drugdje. Ovo je prostor koji koristite često pa treba biti što manje natrpan i što uredniji. Ja i ovdje zbog tamnog drva koristim plastične spremike u koje mogu staviti primjerice vlažnu čašu ili četkicu bez straha da će mi se oštetiti drvo.

Više ideja za organizaciju kupaonice, pronađite na mom Pinterestu.

Imate li kakvih pitanja o organizaciji kupaonice ili problema vezanih uz isto s kojim vam mogu pomoći? Natipkajte ih u komentarima.

Posts created 25

One thought on “Organizacija kupaonice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top