organizacija kalendar

4 stvari koje će vam pomoći da se bolje organizirate + besplatni kalendar

Stigla nam je nova godina, ali i novo desetljeće. Na početku godine većina nas donosi neke odluke i sigurna sam da ova nije drugačija od prethodnih. No, imate li naviku donositi novogodišnje odluke ili ne, početak godine odlična je prilika da se počnete bolje organizirati. Zato sam vam danas odlučila dati neke prijedloge za bolju organizaciju u 2020. godini. Neovisno o tome da li su vam draži planeri, aplikacije ili kalendar, uvjeravam vas da je zapisivanje obaveza odlična praksa. Na kraju posta čeka vas i poklon, pa definitivno kliknite na link na kraju posta.

No, prvo nekoliko načina da se organizirate u novoj godini:

1) Mobilne aplikacije
mobilne aplikacije

Mobitel ionako imate uvijek uz sebe, pa ako već niste, digitalizirajte se i organizirajte pomoću mobilne aplikacije. Postoji veliki izbor besplatnih aplikacija koje zasigurno imaju dovoljno opcija za osobnu uporabu. Neke od njih su Google Kalendar, Trello, Any.do, Evernote i Microsoft To Do (bivši Wunderlist). Sigurna sam da ću u budućnosti testirati i opisati aplikacije u zasebnom postu, no za sad vam preporučam pogledati ove najpopularnije i možda ćete pronaći nešto za sebe.

2) Gotovi planeri / blokovi za organizaciju
organizacijski planer

Ako ste kao ja obožavatelj pisanja rukom na papiru, onda ćete se (ili već jeste) baciti u potragu za papirnatim planerom. U posljednjih nekoliko godina dogodio se boom na tržištu planera u Hrvatskoj. Gotovih planera ima za kupiti posvuda, pa danas postoji puno variijanti koje mogu zadovoljiti gotovo svačije organizacijske potrebe. Cijena im je uglavnom između 20 i 150 kuna, a pronaći ih možete jednostavnim Google pretraživanjem. Neki se mogu naći u trgovinama, a mnogo ih se može naručiti i putem interneta.

3) Bullet journal
bullet journal

Imate li potrebu za dodatnom personalizacijom te vremena i volje za crtkaranje i umjetničko izražavanje, za vas je Bullet journal. Bullet journal je nešto kao planer, no potpuno ručno rađen i personaliziran. Napraviti ga je jednostavno od bilo kakve bilježnice koju već imate ili kupite posebno za tu namjenu. Postoje zajednice ljudi koji uređuju, crtaju i stvaraju te popunjavaju svoje Bullet journale te ih dijele kao inspiraciju drugima. Ima ih svakakvih, u različitim oblicima i stilovima, a u neke od njih je uloženo toliko vremena i pažnje da postaju prava mala umjetnička djela. No Bullet journal može biti i jednostavna bilježnica koju ćete si podijeliti po datumima i pripremiti za zapisivanje dnevnih obveza.

4) Obiteljski kalendar ili planer

Za one koji imaju veću obitelj i djecu, dobra je ideja imati obiteljski kalendar. Takav kalendar može se kupiti gotov, ili se u tu svrhu može koristiti veći zidni kalendar. U njega možete upisivati rođendane članova obitelji, važne obljetnice i zajedničke obaveze. Najbolje bi bilo objesiti ga u zajednički prostor gdje svi članovi često borave i gdje im je dobro vidljiv.
Još jedna verzija odličnog obiteljskog kalendara je i Google kalendar za obitelj, gdje svi članovi na svom mobitelu u svakom trenutku mogu pristupiti kalendaru, te dodavati i izmjenjivati unose u njega.

Poklon od mene za vas: Besplatni kalendar
organizirana kalendar

Za kraj svog prvog posta u ovoj godini, za vas sam pripremila poklon – kalendar za 2020. godinu. Sve što morate napraviti je preuzeti pdf, te ga zatim isprintati. Možete ga dati uvezati pa koristiti kao mini planer, koristiti kao zidni kalendar ili kao obiteljski kalendar, na vama je. Dizajn je vrlo jednostavan i čist, te je u crno bijeloj boji. To znači da ga možete lako isprintati na kućnom printeru ili u lokalnoj printaoni, te koristiti ovako minimalističkog ili ukrasiti po vlastitim željama.

Kalendar za 2020. godinu preuzmite OVDJE.
Kalendar za 2021. godinu preuzmite OVDJE.

Želim vam uspješnu, organiziranu, i najbitnije – sretnu novu godinu!

Ana

Posts created 25

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top