Drvene saonice – Uradi sam božićni ukras

Drvene sanjke su nešto što većinu nas asocira na božićne praznike, djetinjstvo, hladni nosić i toplinu oko srca. Iako već godinama većina nas nema snijeg za Božić, ovaj motiv nam je svima srcu drag, što sam si dokazala prošle godine kada sam napravila svoje prve mini drvene saonice. Osim što su se jako dopale meni pa ih nisam mogla prestati raditi, svidjele su se svima oko mene, pa su se nekako brzo i podijelile.

Zato sam ove godine odlučila podijeliti tutorial – možda još netko želi zasukati rukave i zagrijati ljepilo, pa se zabaviti ovim uradi sam projektićem. Ne treba puno materijala, a postupak nije kompliciran.

Postupak je opisan ispod slika, a za sva pitanja slobodno me kontaktrajte u komentarima ili pronađite na društvenim mrežama!

Postupak:

materijal za DIY
Potrebno vam je: 6 štapića od sladoleda (iste veličine), vruće ljepilo, malo špage (oko 15cm dužine), boja za drvo.
1. korak
Izrežite dva štapića na dva dijela: možete po pola, ja sam jedan dio ostavila malo duži jer mi tako saonice izgledaju ljepše.
2. korak
Ovako otprilike izgleda kad odrežete štapiće kao ja – dva duža dijela stavila sam u sredinu, a kraće na krajeve. Ovo će biti “sjedište” sanjki. Ostavite ove s strane i uzmite treći štapić.
3. korak
Trećem štapiću odrežite zaobljene vrhove, a zatim ga podijelite na jednaka tri dijela i odrežite.
4. korak
Ne moraju biti savršeno odrezani, ali izaberite dva koja su približno iste veličine…
5. korak
…i zalijepite ih na ono “sjedište” sanjki koje smo unaprijed napravili. Bitno je ta dva komadića dobro povežu ova četiri od sjedišta. Nemojte štediti s ljepilom.
6. korak
Zatim na ta dva kratka štapića bočno zalijepite jedan cijeli. Opet, nemojte štediti s vrućim ljepilom. Neka kraj zaobljenog dijela sjedišta cijeli štapić viri više, jer kao što već sad možete primjetiti, to je prednji dio sanjki.
Isto tako, jedan cijeli štapić zalijepite i s druge strane bočno.
7. korak
Preostali cijeli štapić prislonite na ova dva bočno zalijepljena iznad sjedišta, pa odrežite na dužinu koja vam treba kako bi malo virio van, no ne previše. Zalijepite njega, a zatim na njega s donje strane i špagu.
8. korak
Obojite saonice po želji, ja sam koristila impregnaciju za drvo i baš mi se sviđa rezultat.
Gotovo!
I to je to! Uživajte u svojim sanjkama: na njih zavežite poklončić, koristite ih za ukras ili objesite na božićnu jelku!

P.S. Patuljak je iz Jysk-a. 🙂

Želiš vidjeti više božićnog sadržaja? Baci oko na postove Uradi sam adventski kalendar i Božićna šoping lista!

Posts created 25

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top