valentinovo

5 “last minute” uradi sam ideja za Valentinovo

Mnogi kažu da je Valentinovo konzumeristički praznik, smišljen da bi potrošili novac i da bi stvorili pritisak kupovanja poklona, pogotovo muškarcima. No, meni se sviđa da imamo praznik koji slavi ljubav. Valentinovo ne mora biti samo za zaljubljene parove, Valentinovo može biti dan na koji ćemo osim svom partneru, pokazati ljubav i zahvalnost i ljudima koje volimo, obitelji, prijateljima. Evo nekoliko ideja za Valentinovo koje možete pokloniti svome partneru, ali i bilo kojoj drugoj osobi, kako bi joj pokazali koliko ju volite i cijenite njezinu prisutnost u svome životu.

“Uradi sam” slika u okviru

Slika je jedan od poklona koji uistinu može biti napravljen u posljednji čas, a u isto vrijeme biti individualiziran i imati puno značenja. Bilo da se radi o kolažu fotografija, personaliziranom posteru ili 3D slici kao što je ova ispod, ovakav će poklon garantirano godinama krasiti prostor vaše voljene osobe.

Ovu sam sliku s origami brodićima i citatom napravila za svoju prijateljicu i njezinog muža za prvu (papirnatu) godišnjicu braka. Interna šala ili zajednička uspomena mogu biti inspiracija za ono što se nalazi unutar okvira, a iako sama izrada ne traje dugo, poklon će ostati draga uspomena.

U slučaju da vam poklon treba odmah, ja vam poklanjam dva postera koja možete isprintati na A4 papir i uokviriti te pokloniti nekome koga volite. Što naravno, uključuje i vas same. 🙂

Volim te do mjeseca i natrag poster možete preuzeti ovdje. (klik)

Volim što te volim poster možete preuzeti ovdje. (klik)

Opuštajuća kupka

Tko ne voli mirisnu, toplu, opuštajuću kupku? Priušite svojoj voljenoj osobi opuštanje uz kupku od morske soli i sušenih latica ili pupoljaka ruža. Morska sol potiče metabolizam i izlučivanje štetnih tvari, učvršćuje kožu i djeluje povoljno na cjelokupni organizam. Pomiješate krupnu morsku sol s ružinim laticama i esencijalnim uljem po izboru za pravi spa tretman. Mješavinu možete samo ubaciti u kadu, ili za jednostavnije čišćenje ubaciti u tekstilnu vrećicu i ubaciti u vruću kupku.

Ručno rađene praline

Znam, znam, čokolada za Valentinovo je totalni klišej, no ručno rađene praline su preokret zbog kojeg vam nitko neće zamjeriti ovako “neorginalan” poklon (kao da se itko ikad bunio na čokoladu).

Recept za domaće praline možete pronaći na genijalnom blogu Just cake the Cupcake, OVDJE.

Ovako su izgledale moje praline, koje su prije nekoliko godina bile poklon za Valentinovo mom tada dečku, sada suprugu. Koju godinu poslije i on je meni napravio praline za poklon, što samo dokazuje da je za njihovu pripremu potrebno samo malo volje, ljubavi i čokolade. 🙂

Najljepše što možete pokloniti je zajednički provedeno vrijeme

Čajanka u znaku ljubavi

Na kraju, zajednički provedeno vrijeme najbolji je poklon koji možete dati. Nek mali, svakodnevni rituali budu malo duži i posebniji na ovaj dan. Dovoljno je produžiti jutarnju kavu ili popodnevni čaj, dodati srcolike medenjake ili domaće kolače i uzeti si malo više vremena za razgovor.

Filmska večer

Provedite večer uz najdraži film i grickalice. Meni osobno je najdraže druženje u opuštenoj atmosferi uz neki dobar triler nakon kojeg još satima možemo raspravljati o njegovoj radnji i filmskim preokretima. Kao poklon, možete složiti ovakav “filmski” paketić koji će oduševiti vašeg dragog filmofila.

Što kažete na moje ideje za Valentinovo? Slavite li vi Dan ljubavi ili vam je tototalno bezveze? Pišite mi u komentarima. 🙂

 

pokloni za valentinovo

Posts created 25

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top