polica za radni stol

Uradi sam: Polica za radni stol

Uredan radni stol vrlo je bitan za produktivnost. Za mene je bitno i da imam dovoljno slobodnog prostora za “uradi sam” projekte, pa mi ploča stola mora biti što čišća. No imati sve što vam često treba nadohvat ruke, a opet imati puno mjesta na stolu nije lak organizacijski zadatak. U našim trgovinama nisam našla nešto što bi mi odgovaralo, pa sam se bacila na guglanje. Ideju za ovu policu pronašla sam na web stranicama američkog trgovačkog lanca Wallmart, a pri izradi mi je pomogao tko drugi no muž. 🙂

Nacrt

Polica je u originalu mnogo dublja, no ja sam htjela pliću koja bi zauzela što manje površine stola. Cilj mi je bio iskoristiti vertikalni prostor. Dimenzije su potpuno prilagođene mojim potrebama i mogu se mijenjati po želji.

Dakle, suprug je nacrtao skicu police i odredili smo dimenzije koje bi mi najbolje odgovarale (vidjeti na fotki ispod). Zatim smo se bacili na istraživanje materijala. Zbog dimenzija i cijene, savršena se pokazala drvena letvica od smreke iz Bauhausa.

skica police s mjerama

 

Montaža

Ono što je zgodno u Bauhausu je njihova usluga rezanja. U trgovačkom centru odabereš letvu, te ju odneseš zaposlenicima s mjerama na koju ju treba odrezati. Usluga rezanja ove letve bila je oko 5-6 kuna.

Nažalost, nemam fotografiju izrezanih letvica i same montaže. No stvar je vrlo jednostavna, kad imate letvice izrezane na potrebnu dužinu – samo treba izbušiti rupe i zategnuti vijke.

neobojana polica

 

Bojanje

Iako mi je i sama boja drva lijepa, nije mi se poklapala s bojama koje imam u radnom prostoru. Zato sam se opet primila kista i boje i obojala policu u svoju najdražu – bijelu boju. I to je to, polica je spremna!

Najbolja stvar kod ove police je njezina svestranost u smislu izgleda ovisno o tome kako naslonite jedan komad na drugi. Može biti kutna polica, može biti linearna. Može biti manja ili veća. Sve ovisi o vašim trenutnim potrebama, polica će se prilagoditi vama i vašem prostoru.
Evo nekoliko primjera različitog postavljanja:

 

 

 

 

 

Što kažete? Ja sam, moram priznati, oduševljena njezinim izgledom i funkcionalnošću.

Više o organizaciji radne sobe čitajte u postu Kućni ured: Organizirajte svoj radni kutak.

Posts created 25

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top