popis - knjige o organizaciji

Knjige o organizaciji na hrvatskom jeziku

Danas je počeo Interliber, najveća književna manifestacija u Hrvatskoj. Meni osobno, Interliber je jedna od obaveznih “to do” crtica u studenom, te ga nisam propustila već godinama. Razmišljajući o tome koje štandove želim pregledati i koje knjige želim kupiti, došla sam na ideju da sastavim popis knjiga o organizaciji koje su dostupne na hrvatskom jeziku. Imajte ne umu da neke od ovih knjiga nisam pročitala – neke sam samo prolistala, a neke nisam još uspjela ni primiti u ruke. No, ovaj post je zamišljen kao kratki vodič o hrvatskim izdanjima, a na vama je da kratkim uvidom u sadržaj odlučite koju od njih bi voljeli pročitati i sami.

Toni Hammersley: Dobro organiziran dom – knjiga korisnih savjeta

U ovoj nas knjizi njezina autorica vodi kroz dom prostoriju kroz prostoriju, te uz prekrasne fotke i puno praktičnih savjeta motivira na organizaciju cijele kuće. Kroz tjedne zadatke i popis poslova u 15 ćete tjedana pročešljati svaki kutak svog doma i dovesti u red čitav svoj životni prostor.
Izdavač: Školska knjiga
https://shop.skolskaknjiga.hr/dobro-organiziran-dom-knjiga-korisnih-savjeta.html

Marie Kondo: Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život

Marie Kondo je ime bez kojeg više ne može proći ni jedan razgovor o organizaciji i raščišćavanju. Marie je ovom knjigom izazvala veliki boom i pokrenula razgovor o pospremanju kao nitko do sada. I zaista, nakon čitanja knjige nećete moći a da se ne zapitate: “Treba li mi sve što posjedujem?“ i “Što me uistinu usrećuje, a što stvara nered i stres?“ Osim knjige, preporučam vam i Netflix seriju u kojoj simpatična i nasmijana Marie pomaže običnim ljudima raščistiti i organizirati domove.
Izdavač: Mozaik knjiga
https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/carolija-pospremanja-koja-ce-vam-promijeniti-zivot/

Tamara Kajari: Ne daj hrpi da te iscrpi

Ovaj praktični priručnik za pomoć u organiziranju napisala je Tamara Kajari, profesionalna organizatorica. Priručnik je namijenjen svima onima koji koji se muče s organizacijom vremena i fokusom, nezadovoljstvom i neučinkovitošću. Još uvijek nisam imala priliku primiti ovu knjigu u ruke, no ona mi je pri vrhu popisa i sigurna sam da je puna odličnih savjeta. Zapratite Tamaru na Instagramu i Facebooku za više informacija, a njezinu knjigu možete naručiti putem weba ili naći u knjižarama.
Izdavač: Slagalica organiziranje
https://slagalicaorganiziranje.hr/proizvod/knjiga-ne-daj-hrpi-da-te-iscrpi/

Karen Kingston: Riješite se nereda uz pomoć Feng Shuija

Za sve obožavatelje istočnjačke filozofije, tu je i knjiga koja obuhvaća rašćišćavanje s Feng Shuijem, drevnom kineskom vještinom uređenja prostora i življenja. Knjiga je zamišljena kao motivacija za spoznavanje u kojoj vas mjeri nepotrebne stvari koče te za raščišćavanje nereda učinkovitije no ikad prije.
Izdavač: V.B.Z.
https://www.vbz.hr/book/rijesite-se-nereda/

Julie Morgenstern: Organizirajte se iznutra prema van

Krasnu recenziju ove knjige napisala je moja draga kolegica blogerica Petra, pa ću vas za detaljniji opis elegantno poslati da zavirite u njezin post OVDJE. 🙂
Izdavač: V.B.Z.
https://verbum.hr/knjige/organizirajte-se-iznutra-prema-van-5351

Paula Jhung: Kako izbjegavati kućanske poslove

E, ovo je knjiga koju se zaista veselim prolistati. Vrlo privlačnog naslova (pogotovo za sve one kojima su kućanski poslovi noćna mora), ova knjiga obećaje praktične savjete i tajne za održavanje besprijekorno urednog doma bez muke. Što nam je, sigurna sam, svima cilj.
Izdavač: V.B.Z.
https://www.vbz.hr/book/kako-izbjegavati-kucanske-poslove/

Reader’s Digest: Mudri savjeti i rješenja za vaš dom

Ova je knjiga veliki priručnik koji će vam pružiti upute stručnjaka za održavanje doma i odjeće, opremanje stana, rukovanje kućanskim aparatima, obavljanje manjih popravaka te još mnogo toga.
Izdavač: Mozaik knjiga
https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/mudri-savjeti-rjesenja-za-vas-dom/

IKEA: Pronađi me! prvi i drugi dio

Dobro, ovo nisu knjige koje možete pronaći na Interliberu. No, ne mogu pisati o knjigama o organizaciji da ne spomenem Ikeine prekrasne “coffee table“ knjige. Pune predivnih fotografija domova, ove knjige prikazuju kako uz Ikeine proizvode možemo stvoriti praktična i lijepa organizacijska rješenja za svoj dom.
Izdavač: Ikea
https://www.ikea.com/hr/hr/catalog/categories/departments/ikea_family_products/42928/

Jeste li koju od ovih knjiga već pročitali? Planirate li posjetiti Interliber ove godine? Pišite mi u komentarima.

Za više savjeta o organizaciji, pročitajte moj post Osnove organizacije.

Posts created 25

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top