božićni šoping

Božićna šoping lista

Ako ne želite stres i užurbanost tik prije božićnih praznika, početak studenog zadnji je čas da počnete planirati prigodne poklone. Kako bi vam bilo što lakše krenuti i realizirati listu, odlučila sam natipkati nekoliko savjeta za pripremu božićnog šopinga.

Počnite na vrijeme

Ne kažem da poklone treba početi planirati usred ljeta (iako to nije nešto što nisam radila:)), no što sam napomenula u uvodu, početak jedanaestog mjeseca vrijeme je za ozbiljno planiranje poklona. Pogotovo ako ste kao ja i imate veliki popis. Puno ćete si olakšati ako počnete ranije, gužve u trgovinama su manje i božićni asortiman je tek stavljen na police pa imate i veći izbor.

Napravite popis

Prvi korak je napraviti popis osoba kojima želite kupiti poklon. Ja sam si napravila predložak za popis koji ima tablicu sa kolonama kome, što, gdje i kolonu gdje mogu upisati troškove. Predložak možete preuzeti ovdje: Božićna šoping lista

Potražite inspiraciju

Ako nemate ideju što bi poklonili nekome, uzmite sat ili dva i konzultirajte internet. Da, internet je pun različitih ideja za poklone. Ponekad je i Google dovoljan da nađete neku frišku i zanimljivu ideju za savršeni poklon, no Pinterest je stvoren za takve stvari. Za početak, možete pogledati moj post Mali pokloni s puno srca ili kliknite ovdje kako bi skoknuli na moju Pinterest stranicu i pogledate koje sam ideje ja skupila. Na kraju, možda surfajući nađete neki dobar webshop i uspijete naručiti poklone na kućnu adresu, bez hodočašćenja po trgovinama. Ako ga nađete, slobodno podijelite link u komentarima! 😉

 

Napravite plan kupovine

Kada imate sve isplanirano, vrijeme je da krenete u šoping. Ako uspijete, nagovorite ukućane da vam pomognu pa se podijelite po trgovinama i nek svatko dobije svoj dio popisa. Tako će svatko od vas odraditi dio posla i šoping će biti gotov brže i bezbolnije.

Ako imate vremena: Uradi sam pokloni su najbolji izbor

Ako imate vremena i volje, a mali budžet – uvijek možete razmisliti o uradi sam poklonima. Kolačići, prirodna kozmetika, nakit, ukrasi… recepti i tutoriali vas čekaju. Ako nemate vremena, potražite ručno rađene poklone domaćih obrtnika i hobista. Takvi pokloni ljepši su i osobniji od onih kupljenih u šoping centrima.

Odmah razmišljajte o zamatanju

Ja sam godinama imala ideju o romantičnom Badnjaku gdje ću zajedno s ukućanima zamotavati poklone, završavati kolače i kititi bor. Donedavno je to i funkcioniralo, no to više nije moguće: prošle godine Badnjak sam provela u strci i panici, poklona za zamatanje je bilo previše i jednostavno nismo imali vremena da sve to odradimo u jednom danu. Zato bi idealno bilo zamatati poklone odmah nakon kupnje.

 

I to je to – mojih nekoliko savjeta za blagdansku kupovinu. Jeste li počeli kupovati poklone ili ne planirate veliku kupovinu pa ćete ipak pričekati prosinac?

 

 

Popis poklona

Posts created 25

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top