kućni ured

Kućni ured: Organizirajte svoj radni kutak

Oduvijek sam željela imati ured i knjižnicu. Totalni sam štreber u tom smislu, volim knjige, filmove, igre i igrice te uredski pribor. Srećom, udala sam se za još jednog takvog, pa nam je dodatna prostorija omogućila da si uredimo ured/knjižnicu iz snova. Ovo je naš geeky raj bez limita, prostor za guštanje u svim stvarimo koje volimo, ali i prostorija kojoj zbog tolike količine različitih stvari i šarenila stalno prijeti nered. Kako sam pokušala pomiriti svo to šarenilo hrpe različitih stvari, pogledajte i pročitajte u nastavku. Nadam se da će vas neka rješenja inspirirati i za uređivanje vlastitog radnog kutka.

Radni kutak

 

Dovoljno prostora za dva radna stola dalo nam je luksuz da odvojimo dekoracije u dvije smislene cjeline. Mislim da je iz fotografije u potpunosti jasno koja je čija strana. 🙂

 

 

Pokazat ću vam nekoliko ideja za odlaganje koje koristim kako bi održala red, pa krenimo od radne površine. Stalak za pisma odlično je rješenje za papire i papiriće koji moraju biti nadohvat ruke, ali se inače povlače o stolu i nemaju svoje mjesto.

 

 

Organizator za olovke je najbitniji dio svakog radnog stola, a ovaj moj, osim što mi je baš štosni, ima i mjesto za blokić te malu ladicu. Tako u njemu imam lijepo organizirano i vidljivo sve što mi je svakodnevno potrebno.

 

 

Ladice sam podijelila pomoću ovih odličnih i povoljnih Ikea HOFTA razdjelnika, koje je moguće izrezati i složiti po potrebi.

 

 

Obratite pozornost na ove mini staklenke koje su mi super poslužile za razvrstavanje pribadača i spajalica.

 

 

Umjesto oglasne ploče, kupila sam Ikeine HEAT podmetače i obojala ih bojom u spreju.

 

 

Iznad radnih stolova, kako bi iskoristili prostor, postavili smo tri police.

 

 

Prostor smo osim za ukrase i igračke, iskoristili i za organizaciju. Registratori i kutijice obavezno su označeni kako bi svaki papir imao svoje mjesto.

 

 

I svaka ljepljiva trakica, naravno.

 

 

Kućna biblioteka

S ovim smo se kutkom stana prilično dugo natezali, jer imamo puno knjiga i sitnica i uvijek je nekako izgledalo neuredno. No, mislim da smo pronašli najbolji sustav slaganja knjiga, po žanru i labavo po bojama (kako bi knjige imale vizualni prijelaz, pa manje pikale u oči šarenilom). I dalje je sve šareno, ali mislim da ima više smisla i da izgleda više razigrano nego neuredno. U desnom kutu sam uredila mali kutak za čitanje, a ovaj tabure je zgodan jer je također škrinjica, odnosno mjesto za odlaganje.

 

 

Lijepe ukrasne kutije izgledaju jako zgodno na polici, a služe za spremanje sitnijih stvarčica, ili u mom slučaju, malih fotoalbuma.

 

 

Košare i košarice super su za organizaciju, ali i stiliziranje polica.

 

 

Donje police iskoristili smo za pohranjivanje. Ove kutije savršeno su mi stale na policu i jednostavno sam ih označila kako bi odmah znala što mi je u kojoj kutiji. Ove su kutije povoljne i praktične, a ja ih vidim i kao prazno platno koje ću prvom prilikom obojati i urediti kako bi bolje pristajale prostoru.

 

 

Vertikalni prostor na policama također sam iskoristila tako da sam na njih posložila kutije sa sezonskim ukrasima i ostalim stvarima koje koristimo povremeno i ne moraju stalno biti nadohvat ruke.

 

 

I to je to, moj kućni ured! Kako vam se sviđa, jeste li našli inspiraciju za sebe ili imate neki savjet za mene? Pišite mi u komentarima.

 

organiziranje uredskog prostora

Posts created 25

2 thoughts on “Kućni ured: Organizirajte svoj radni kutak

  1. Vau, ovo mi je odlično. Iduće godine imamo u planu renoviranje kuće i odvajanje dječije sobe tako da će naša ostati samo za nas i tu planiramo i radni kutak tako da su mi ove ideje super

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top