adventski kalendar šuma

Uradi sam adventski kalendar

Atmosfera Božića u prosincu je posvuda oko nas, a najlakši način da tu atmosferu unesete u svoj dom otvaranje je adventskog kalendara. Adventski kalendar lijep je način pripreme za Božić, kao i slatko iščekivanje tog čarobnog blagdana odbrojavanjem. Iako danas postoje mnogi gotovi adventski kalendari raznih brandova koje je moguće kupiti, čarolija je uvijek veća ako se radi o ručno rađenom kalendaru. Naravno, tradicionalni kalendar s jeftinim čokoladicama čudnog okusa je za mene nešto što obavezno moram imati. No ove godine odlučila sam napraviti i svoju verziju adventskog kalendara.

Nakon kratkog istraživanja, odlučila za verziju adventske šume od papira. Tutorial sam našla ovdje.
Ideja je jednostavna, minimalistička i jako slatka. Papire savinemo u obliku korneta i zalijepimo, okrenemo, ukrasimo, a zatim poklone samo poklopimo nastalim borićima. Evo kako je meni ispalo:

Advenski kalendar može se napraviti od mnogo različitih materijala koje imamo kod kuće: papirnatih ili platnenih vrećica, rolica od potrošenog wc papira, plastičnih ili papirnatih čaša, balona, različitih kutijica… Ako trebate još inspiracije, za vas sam prikupila još neke ideje na svom Pinterestu (kliknite ovdje kako bi ih vidjeli).

 

diy adventski kalendar

 

Posts created 25

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top