organizacija šminke

Organizacija šminke i kozmetike

Ovaj tjedan gostujem na portalu Be Seen Be Popular, gdje sam napisala članak o organizaciji šminke i kutka za šminkanje. Ovo je drugi dio tog članka, u kojem savjete koje sam dala na BSBP portalu prikazujem u praksi na primjeru vlastitog beauty kutka. Dakle, ako niste pročitali taj članak, skoknite na BSBP putem ovog linka, a ako ovdje dolazite od Dunje i Maje – dobrodošli na moj blog!

Dakle, organizacija šminke. Ne znam za vas, ali ja sam u glavi uvijek imala savršeni kutak za šminkanje, onako kao iz filmova. Sa stolićem za šminkanje, hrpom beauty proizvoda i otomanom na kojem ću onako damski prekrižiti nožice i šminkati se kao holivudska dama. U praksi, stvari se ipak ne odigravaju tako romantično i uzvišeno, a u nastavku posta ću vam objasniti i zašto.

Prilagodite kutak za šminkanje sebi

“No Ana, daj nam već jednom reci zašto nisi damica i šminkerica?”, kažete. Odgovor je jednostavan, zato što nisam. 🙂 Ja se ne znam našminkati sjedečki, sa pola metra razmaka između mene i ogledala. Ne znam sjediti filmski, zapravo, i ne znam koristiti sva čuda šminke koju beauty industrija nudi. Ja se šminkam nosom zalijepljenim za ogledalo, stoječki i blesavo se kreveljeći u pokušajima da povučem crtu tušem. Koristim samo nekoliko proizvoda dekorativne kozmetike i, iskreno, ne volim jaka sjenila, a ruž nosim relativno rijetko.

Zašto vam to sve govorim? Zato što sam svjesna svojih potreba, i na temelju toga sam si i uredila beauty kutak. Šminku sam organizirala u prvu ladicu komode, a kraj komode imam veliko ogledalo sa osvjetljenjem, na koje mogu pritiskati nosićem dok se šminkam. Nema stolića, nema otomana. Ne trebam ih.

kutak za šminkanje

Odaberite organizatore i grupirajte slične predmete

U ladici sam sve proizvode koje imam, grupirala po svrhi (u Ikea KUGGIS umetak). Parfemi imaju svoj odjeljak, ruževi i balzami su u organizatoru od pleksiglasa, BB krema i puder se nalaze u istom odjeljku, maskara, tuševi i sjenila za oči imaju svoj odjeljak… shvatili ste. Također, imam plastični organizator za nakit koji često nosim (mislim da je to u originalu zapravo organizator za perlice ili vijke i čavliće).

Kao što možete vidjeli na fotografiji u nastavku, svaka stvar ili grupa stvari ima svoje mjesto. Što znači da mi, čak i ako sve izvadim, treba nekoliko sekundi da sve vratim i na mjesto.

organizator sminke

Organizacija šminke po učestalosti korištenja

U drugoj ladici, nalaze se stvari koje trebam sezonski ili koristim rjeđe. Lakovi za nokte, krema za sunčanje, mini pakiranja proizvoda za putovanje i slično. U ovoj ladici držim i proizvode koje još nisam otvorila, kao što su novi tuš ili balzam za usnice. Odvojeni su od onoga što koristim trenutno dok to ne potrošim, kako ne bi imala duple otvorene proizvode. Sve se to nalazi lijepo posloženo u Ikea GODMORGON organizatoru.

organizator šminke 2

Kao što možete vidjeti, uistinu nemam duplića (osim ako nisam kupila jer mi je nešto pri kraju) i nepotrebnog nereda, pa imam i praznog mjesta. Što mi je uvijek draže od natrpane ladice, slažete li se?

Ako želite znati više o organizaciji doma i života ili se sa mnom upustiti u neki od uradi sam projekata kliknite OVDJE i pregledajte moje dosadašnje postove.

Posts created 25

2 thoughts on “Organizacija šminke i kozmetike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top