tidy house tidy mind

Kako organizirati ladicu svaštaru

Znate onu ladicu u koju trpate sve i svašta? Onu koja sadrži sve one stvari za koje se niti ne sjetimo da su nam potrebne dok nam uistinu ne zatrebaju? Onu ladicu u koja sadrži različite zanimljivosti i raritete, uključujući vjerojatno i platnenu vrećicu pikula, šaku čudnovatih šarafa za koje nitko ne zna otkuda su ispali i ručno bojanu igračku iz Kinder jaja iz vremena kad su igračke iz Kinder jaja bile zapravo dobre?

Znam da znate, svi doma imamo tu ladicu. Moja nema nostalgična blaga iz djetinjstva s obzirom da sam se tek uselila u stan, ali to ne znači da u nekoliko mjeseci nije nastala ladica svaštara, sama od sebe. Jer one obično tako nastaju i mi ne možemo ništa poduzeti u vezi toga. Neke stvari jednostavno ne možemo grupirati drugačije nego staviti u grupu “ostalo”. I to je okej. Ono što možemo poduzeti je organizirati tu ladicu, kako svaki put kad ju otvorimo ne bi bili u opasnosti od oštrih predmeta ili agresivnih bića iz druge dimenzije. Evo kako organizirati ladicu u tri koraka:

1. Nabavite pregrade, košarice ili kutijice

Ja sam koristila Höfta pregradice iz Ikee, no možete koristiti i različite ambalažne mini kutijice koje bi inače bacili ili kupiti mini košarice, kao što su ove iz Jyska.

2. Izvadite sve iz ladice, bacite ono što vam nikad neće trebati

Prva stvar koju treba napraviti je izvaditi sve iz ladice i baciti sve ono što zauzima mjesto, a nikad nećemo koristiti. Ova ladica, kao što sam već istaknula, ima tendenciju biti brlog različitog smeća. Budite nemilosrdni. Ali, vintage igračke iz Kinder jaja ne bacamo, ako imate jednu od tih i ne treba vam, proslijedite meni. 😀

3. Labavo grupirajte ostatak stvari

Kažem labavo jer morate biti fleksibilni s ovakvom ladicom, inače se ne bi zvala ladica svaštara. Možete skupa grupirati slične predmete, predmete za sličnu namjenu ili predmete slične veličine. Postavite pregradice ili košarice, razvrstajte predmete i uživajte u svojoj urednoj ladici. 🙂

Proces je, naravno, potrebno ponoviti s vremena na vrijeme. Kreativni nered vrlo brzo se pretvori samo u nered ako ga ne držimo pod kontrolom.

 

ladica svaštara

Posts created 25

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top